Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Gala Laureatilor Nord-Est Folk 2011

Festivalul “Nord-Est” Folk s-a încheiat ieri, 15 mai 2011, la Sala Teatrului din Dorohoi, cu decernarea premiilor în cadrul Galei Laureaţilor. Indiferent dacă au făcut parte din categoria 10-18 ani sau peste 18 ani, emoţiile concurenţilor au reflectat aceeaşi trăsătură: dorinţa de a le fi recunoscut atât talentul cât şi munca depusă. Înainte de a desemna câştigătorii, preşedintele juriului, Emil Răducanu a dorit să acorde diplome de excelenţă. Primarul Dorin Alexandrescu şi dir. Casa Muncipală de Cultură, Valuţa Murariu au primit acest act simbolic ca o recunoştinţă pentru contribuţia adusă la acest festival.

“Diploma primită înseamnă foarte mult pentru mine pentru că astfel sunt considerat un co-autor al acestui festival. Acest proiect a început încă din timpul “Mărţisorului Dorohoian” la iniţiativa acestor doi oameni inimoşi, Ciprian Mihai şi Liviu Ciulei”, a spus primarul Dorin Alexandrescu.
    
Premiile acordate la categoria 10-18 ani sunt:
Tobias- Raul Apăscariţei- premiul de debut
Iulia Elena Parască-menţiune
Andrei Cîşlariu- menţiune
Claudia Zebreniuc-menţiune
Lucas- Antonio Burighean-premiul al III-lea
Daniela Bejinariu-premiul al II-lea
Ştefania Iacob-premiul I
       
Toţi câştigătorii premiilor III şi II au interpretat câte o piesă, iar câştigătorii premiilor I câte două piese. “Sincer, aş fi dorit să aud mai mult de o piesă la categoria 10-18 ani. Au fost mulţi copii foarte stăpâni pe ceea ce făceau pe chitară, au fost mulţi copii stăpâni pe vocile lor, lucru care rar la acea vârstă se întâlneşte”, a declarat unul dintre concurenţi.
La categoria peste 18 ani premiile acordate sunt:
Felicia Popescu-menţiunea a III-a
Alexandru Onciu-menţiunea a II-a
Ioan Mateiciuc, Ionuţ Alexandru Sandu şi Alexandru Kvaşinschi- menţiunea I
Ionuţ Mangu şi Mihai Boicu- premiul al III-lea
Zăpârţan Roxana- premiul al II-lea
Ştefan Tivodar- premiul I
  
Pasionat al muzicii celor de la Pink Floyd şi nu numai, Ştefan Tivodar a ales să cânte “Wish you were here” din repertoriul acestora, ca o dedicaţie pentru oamenii dragi care au plecat dintre noi. “Pentru mine acest premiu a fost în primul rand o surpriză. Toţi oamenii cu care am urcat pe scenă în concurs sunt oameni care cântă foarte bine, oameni în faţa cărora nu mă aşteptam să câştig. A fost o bucurie mare şi acum sunt foarte onorat să fiu aici. Nici nu ştiu când s-a întâmplat, a fost o viteză foarte mare, dar mă bucur că s-a întâmplat şi dacă va fi să se intersecteze din nou drumurile noastre, anul viitor voi fi aici sigur. Un festival de folk e un festival destul de greu de digerat pentru că ai un interval foarte scurt în care trebuie să spui ceea ce eşti şi ceea ce vrei celor din sală. Ai 10 minute cel mult în care trebuie să te defineşti cumva şi nu e uşor. Dacă am reuşit să ajung la  oamenii care m-au ascultat, din partea mea e cea mai mare bucurie pe care pot să o am. Mă bucur că sunt atâţia oameni care au venit să cânte folk, mă bucur că sunt atâţia oameni care doresc să cânte şi înseamnă că mai avem o speranţă acolo”, a declarat Ştefan Tivodar.
        
În cadrul spectacolului au cântat şi grupul Pro Folk de la Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi,care au interpretat piesele “Nebun de alb” şi “Amintire cu haiduci.” Alexandru Cozaciuc, copilul nevăzător care cântă la 12 instrumente a pregătit două piese folk, la nai şi fluier cu care a reuşit să impresioneze juriul. “Observând perseverenţa şi talentul cu care a învăţat în foarte scurt timp să cânte am dorit să îi oferim o diplomă de excelenţă ca un îndemn şi ca o speranţă pentru viitor, o modestă recunoaştere din partea juriului”, a spus Emil Răducanu, preşedintele juriului.
    
Recitalul susţinut de Adi Bezna şi Cătălin Ungureanu a strâns pe scenă majoritatea concurenţilor care au cântat împreună cu aceştia piese ca “Dacă mai crezi în mine”, “Ceaţă” sau “Cu lupii laolaltă.” Vizibil încântat de melodii, publicul a dorit o revenire pe scenă a celor doi artişti. Spectacolul a fost încheiat de artistul Emeric Imre. “Mă bucur că sunt aici şi este lăudabil că prima ediţie acestui festival de suflet începe în Dorohoi. Este important pentru generaţia tânără, pentru că cei mai înaintaţi ştiu deja ce înseamnă poezia şi muzica folk. Mă bucur de asemenea că văd sala plină, pentru că din generaţia aceasta, care va învăţa importanţa poeziei si folk-ului se vor alege elitele de mai târziu” , a spus Emeric Imre.
   
Melodiile deja cunoscute ca “Nebun de alb”, “Oraţie de nuntă”, “Jurământ” sau “Bună, varianta rea” au emoţionat publicul care a marcat sfârşitul recitalului prin aplauze care au durat minute în şir până la revenirea lui Emeric Imre pe scenă. Acesta a cântat din nou refrenul piesei “Nebun de alb” împreună cu câţiva concurenţi, dar şi alături de public care ştia fiecare vers.

     
“Sperăm că a fost o reuşită şi prezenţa din această seară demonstrează acest lucru. Au fost concurenţi foarte buni atât din zona noastră cât şi din alte zone ale ţării. Vreau să mulţumesc foarte mult sponsorilor pentru că în această perioadă de criză este destul de greu să realizezi un asemenea festival”, a spus Ciprian Mihai, unul dintre organizatorii acestui eveniment cultural. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

 

Vezi galerie foto - CLICK AICI








Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Gala Laureatilor Nord-Est Folk 2011
DorohoiNews.ro, 16-05-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

17.05.2011 la 08:52

fantastic.....e cuvantul care poate cuprinde in el tot ce s-a desfasurat pe scena din dorohoi.....a ffost extrem de placut si emotionant ,orele sau scrurs parca atat de repede....timpul parca s-a ascuns caci nu am avut nevoie de nimik....ne-am hranit cu muzica si poezie..setosi de folk adevarat care ne-a cam lipsit si care nu e inteles decat de anumiti oameni cu un anumit grad de cultura....acum suntem cat de cat incarcati cu energie pozitiva si ne-am potolit un pic foamea de cultura...felicitari calde organizatorilor, felicitari calde primarului care e un om de cultura fiind de acord cu manifestarea aceasta,felicitari participantilor si nu in ultimul rand invitatilor care au demonstrat cat de calzi sunt oamenii de folk cat de simpli si cat de sensibili.....atmosfera nu cred ca poate fi egalata de nici un specatcol din capitala unde totul e de fatada.....totul a fost PERFECT......FELICITAAAAARI

16.05.2011 la 23:53

poate unii vor ramane surprinsi...alti vor ramane peste poate extaziati de acest festival... eu voi ramne realist si voi multumi forte mult celor doi sau trei artizani ai acestui festival.. felicitari Ciprian...e un vis care acum10 ani mi-l supnea-i.....felicitari Liviu si chiar e teribil de greu pe scena.... felicitari Valutza....poate daca vom invata din greseli nu vom mai fi doar o diploma de excelenta .

16.05.2011 la 21:53

Bravo tuturor!

16.05.2011 la 12:55

Felicitari tuturor.A fost foarte frumos.Aveti un public si niste oameni minunati care stiu sa puna in valoare ceea ce merita.

16.05.2011 la 10:51

Ca un pribeag uitat in netimp , m-am scuturat de emotiile oarbe ce-mi umpleau sufletul ce jinduia pagan dupa amintiri. Tremurand am intrat in sala prea mica parca pentru asteptarile si visarile mele, panicat parca in eventualitatea unui esec ce ar fi insemnat poate un esec al anilor trecuti si nu pierduti pe acorduri uitate.Concurentii au uimit, recitalurile au fost magnifice, sala a vibrat odata cu acordurile perfecte...Totul a durat prea putin si poate cortina a venit prea devreme. Am ramas cu gustul cireselor coapte din anii adolescentei cand muzica folk era probabil singura libertate admisa...Prin ceea ce s-a intamplat suntem egali cu zeii..pentru ca nici ei si nici noi nu putem schimba amintirile...

16.05.2011 la 09:36

Asadar,s-a "tras oblonul" peste prima editie a acestui festival de muzica folk si,cu palmele inca fierbinti,doresc sa notez cateva impresii. De obicei,cand se afla in situatia de a descrie o anume stare de spirit,oamenii folosesc adeseori multe superlative.Ca simplu spectator,fara a diminua cu nimic reusita acestui act de cultura,am sa enumar cateva cuvinte simple care descriu ce am simtit pe parcursul celor doua seri de spectacol:freamat launtric,bucurie,infrigurare,tristete,dor,zambet si lacrima. Va intreb,acum pe voi,toti cei avizati:Oare si-a atins scopul aceasta "zdranganeala" sau cum ar numi-o altii,"distractie"? Tin sa-i felicit si eu pe domnii profesori Paul Ciprian Mihai si Liviu Ciulei pt aceasta initiativa si dorinta de a promova ceea ce reprezinta cu adevarat un act de cultura.Ca vor fi zece,o suta sau o mie de oameni care vor aprecia acest lucru,va asigur ca pt noi,cei aflati in sala a contat in primul rand ca,cel putin pt doua seri,frumosul a invins kitsch-ul,puritatea a acoperit mizeria,poezia a nimicit nonvaloarea. Personal,doresc sa multumesc tuturor interpretilor care au sustinut recitalurile in cele doua seri, pentru cel mai frumos "zbor al inimii" din ultima perioada!

16.05.2011 la 08:19

Bravo! Felicitari organizatorilor!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând teren intravilan, ideal pentru construcție

Vând teren intravilan, ideal pentru construcție
Vind teren intravilan în suprafață de 2500 mp cu deschidere de 20 metri la drum asfaltat, ideal ...

Vând apartament în zonă centrală

Vând apartament în zonă centrală
Vand apartament, str. Grigore Ghica, 2 camere 48 m2, sc B, ( la mijloc, călduros), ultimul etaj. Boxa. ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro